Playback speed
×
Share post
Share post at current time
0:00
/
0:00

Jeg skaber et liv i overskud

Om Energistyring og Selvkærlighed

Først troede jeg det handlede om at få mere og være mere, det lægger vores kultur lidt op til. At hvis jeg har det, så er resultatet overskud og overflod.

Det skal se bedre ud og være større. Det var i hvert fald det budskab, jeg får øje på, når jeg ser film, (motivations) videoer og billeder, der skal beskrive lykken.

Og måske det er en flig af sandheden.

Men overflod og overskud er jo netop ikke det samme.

Overflod er mere som et glas, der løber over af noget. Det kan være uanede muligheder, overflod af kærlighed, af storslåethed…gad vide, hvad det er for dig?

Hvor overskud for mig mere handler om min personlige evne til at rumme mig selv og mit liv. Det er altså afgørende for, om jeg kan overskue mit liv.

Jeg synes ordet i sig selv siger det “over” “skue”. Jeg er altså ikke associeret ned i centeret af oplevelsen eller fanget af tilstanden. Jeg skuer mere hen over den og har evnen til at vælge den attitude til livet og mig selv, som er mest hensigtsmæssig og kærlig.

Ja, så kan man argumentere for, at når jeg står og skuer ud over mit liv, så vil jeg hellere se skønhed, muligheder, lys, latter og kærlighed. MEN jeg tror ikke, jeg får øje på det, med mindre jeg er i indre overskud. I hvert fald opfatter det positivt (og ikke offer-agtigt) med mindre, jeg står et godt sted i mig selv.

Så overskuddet, mit personlige overskud, må være det første jeg stræber efter.

Og i det arbejde bliver jeg nødt til at se på indre overbevisninger såsom “jeg må give alt, hvad jeg har, hvis jeg skal gøre det godt, være god nok, klog nok…”, fordi det spænder afsindig meget ben for mig, når jeg helt konkret lever min hverdag.

Hvad nu hvis sandheden i stedet var “jeg er god nok, også når jeg holder mig inden for rammerne af, hvad der føles rart, hensigtsmæssigt og kærligt overfor mig selv.”

For jeg kan ikke komme udenom at reflektere over emner som værdi, altså den værdi jeg tillægger mig selv, og hvornår jeg tror, at jeg har værdi for andre?

Det er et stort emne for en tidlig tirsdag morgen, og lige om lidt står jeg op og laver morgenmad til min skønne datter, der skal til engelsk årsprøve på gymnasiet. OG det skønne er, at jeg startede dagen med det jeg elsker allermest “At reflektere over livet”.

Og det holder mig over balancepunktet i et liv med overskud.

Skøn dag

Cristine

0 Comments
Cristine Lelou-Norah Wasgård
Authors
Cristine Lelou-Norah Wasgård